Byg et udekøkken

Velkommen til vores guide til bygning af udekøkken!
Velkommen til vores guide til bygning af udekøkken!
Indbyg din grill, og kombinér med en sidebrænder, vask eller opbevaring, og skab et komplet udekøkken. Et særskilt udekøkken gør det sjovere at lave mad udendørs, og samtidigt bliver det et herligt sted at samle familie og venner i løbet af sommeren.
Går du i tanker om at bygge et udekøkken til din have eller udeplads?
Når man bygger et udekøkken selv, er planlægningen en vigtig del, som hjælper dig med at lykkes hele vejen frem til et færdigt resultat. At bygge et udekøkken behøver ikke at være svært, og for en praktisk anlagt gør det selv-person findes der i dag masser af inspiration til forskellige udekøkkenløsninger til selvbyg. I vores sortiment af udekøkkener til indbygning finder du alt, du har for brug for, til at bygge et velplanlagt køkken udendørs. Du kan frit vælge funktioner med alt fra gasgriller, kulgriller, sidebrændere og køleskabe til indbygning til vandhaner og bartilbehør, eller hvorfor ikke vælge en af vores færdige udekøkken pakker til indbygning.
Byg et udekøkken – hvad skal jeg tænke på?
For at du kan komme i gang med din planlægning, har vi en del tips og tricks, som vi gerne deler med dig! Har du yderligere spørgsmål, eller er du i tvivl? Du er velkommen til at kontakte vores kundeservice. Vi hjælper dig gerne, både på telefon og mail.

Placér udekøkkenet rigtigt

Når du har bestemt dig for at bygge et udekøkken, er næste spørgsmål – hvor skal det egentlig stå? Selvfølgelig er svaret op til dig, og hvor du synes, det passer bedst, men det kan være smart at placere udekøkkenet i tilslutning til eller tæt ved huset. Placeres udekøkkenet i tilslutning til dit hus, bliver det f.eks. nemmere at få adgang til både el og vand. Hvis du placerer udekøkkenet i nærheden af huset, beskyttes den person, der laver mad, oftest mod uønsket vind. Et andet tip er at placere udekøkkenet i tilslutning til et drivhus. Foruden vindbeskyttelse har du så også hjemmedyrkede råvarer lige ved hånden!

Beskyt udekøkkenet

Et udekøkken står ofte udendørs i al slags vejr. At have et tag over udekøkkenet er et godt tip, da det mindsker vedligeholdelsen og muliggør, at man også kan anvende køkkenet, når vejret ikke er det allerbedste. Men pas på ikke at placere grillen for tæt på taget, da det let bliver sodet til. Hvis dit udekøkken ikke står under et tag, en pergola eller anden grillbeskyttelse, anbefaler vi, at du overdækker køkkenet eller din grill med et tilpasset beskyttelsesovertræk, som beskytter det, når det ikke anvendes. En god beskyttelse mindsker vedligeholdelsen og forlænger udekøkkenets levetid.


Opbevaring i udekøkkenet
Man kan aldrig få for megen opbevaringsplads i et køkken udendørs, tænk praktisk, og indbyg indvendig opbevaringsplads med hylder, når du tegner og skitserer dit udekøkken. Gode opbevaringsmuligheder betyder, at du kan samle og have alle dine grillværktøjer og grillredskaber inden for rækkevidde, så det ikke er nødvendigt at løbe ind for at hente dem. Vælg selv, hvilket udseende din opbevaringsplads skal have, om du ønsker at have den åben og synlig, eller om den skal indbygges med skabsdøre, der kan åbnes, og skuffer af rustfrit stål.

Rindende vand i udekøkkenet

Rindende vand er intet krav i et udekøkken, men det er vældig skønt at have det tilgængeligt. Har du ikke mulighed for at trække både varmt og koldt vand ud til dit udekøkken, er en nem løsning, at vand kobles direkte fra en vandhane på ydersiden af huset, eller at koble vasken til haveslangen og stille en spand under. Tænk på, at det kan være en god idé, at der er mulighed for at lukke for vandet om vinteren.

El i udekøkkenet

At have adgang til el i udekøkkenet er vældig rart. På denne måde kan du installere et køleskab i forbindelse med køkkenet, du kan anvende forskellige køkkenmaskiner, og du kan installere belysning. For at få nem adgang til el er det en fordel at placere udekøkkenet i tilslutning til huset.

Hvilke materialer kan du anvende, når du bygger et udekøkken?

Fundamentet i dit udekøkken kan f.eks. bygges af træ, lastpaller, aluminium, Leca, beton, sten eller ved hjælp af mørtel. Hvilket materiale, du vælger, er op til dig – skræddersy dit udekøkken efter dine drømme – nøjagtigt som du ønsker det! Måske ønsker du, at udekøkkenets materiale skal passe til husets design, eller måske ønsker du, at udekøkkenet skal smelte ind i haven på en naturlig måde. Uanset hvilket materiale, du beslutter dig for, kan det være en god idé at tænke på udekøkkenets placering. Er det meningen, at udekøkkenet skal stå ubeskyttet og uden tag, skal du vælge et materiale derefter.

Det er også vigtigt at tænke på, at produkterne, som du placerer i dit udekøkken, er fremstillet af holdbare materialer, som kan tåle at stå ude. Vælg derfor altid en slidstærk ståltype med en høj korrosionsbestandighed, f.eks. 304 SS rustfrit stål, som er godkendt til at være i kontakt med fødevarer og er det bedste materiale til udendørskøkkener, da det ikke ruster, hvis det vedligeholdes korrekt. 304 SS rustfrit stål er heller ikke magnetisk, så det tiltrækker ikke tiltrækker snavs og partikler, hvilket gør det nemt at rengøre og et oplagt valg til et udekøkken. På grund af disse fordele er de fleste af de udekøkkener, du finder hos os, fremstillet i denne type stål.

FAQ


Hvad er et udekøkken?
Et udekøkken kan ses som en udvidelse af dit indendørskøkken. Et udekøkken består ofte af en grill, enten en gasgrill eller en kulgrill, skabe med opbevaringsmuligheder, bordplader til nem forberedelse af mad samt en køkkenvask, hvor man nemt kan skylle grøntsagerne og vaske hænderne under madlavningen. Vil man bygge et mere avanceret udekøkken, kan man også tilføje et køleskab, en pizzaovn og et teppanyaki-modul.

Fritstående udekøkken eller udekøkken til indbygning?
Et fritstående udekøkkener til dig, der vil købe en færdig og fleksibel modulløsning. Vi har færdige udekøkken pakker, klar til brug direkte, men du kan også vælge individuelt blandt vores fritstående moduler og frit tilpasse, kombinere og sammenbygge funktioner efter dine ønsker. DIY – Vil du hellere bygge dit eget udekøkken til haven, så er det et udekøkken til indbygning, du skal kigge på. Grundlaget for dit udekøkken designer du selv, og materialer og indretning vælger du efter egne ønsker og egen smag. I vores du ska titta på. Grunden till ditt utekök designar du själv och material och inredning bestämmer du efter eget tycke och smak. I vår købsguide og under bygge udekøkken har vi samlet alle vigtige informationer, du skal tænke på, når du planlægger et køkken udendørs.

Hvad skal jeg have i et udekøkken?
Vælg funktioner i udekøkkenet efter dine ønsker. Måske ønsker du et nemt sommerkøkken, kun med en grill og arbejdsflade, eller også et udvidet udekøkken på udepladsen med stor gasgrill, pizzaovn, køleskab, vask og rummelig opbevaring? Du vælger helt selv, hvad du vil have i dit udekøkken, og hvad der passer nøjagtigt til dit hjem.

Har du svært ved at forestille dig et færdigt resultat, eller du er måske ikke sikker på, hvilket udekøkken der passer i netop dit hjemmemiljø? Brug vores specialtilpassede 3D-værktøj, hvormed du i fred og ro kan visualisere, planlægge og bygge dit udekøkken i det rigtige havemiljø. Kontakt gerne vores kundeservice, hvis du ikke er sikker på, hvilke udekøkkenprodukter du skal vælge. Har du andre spørgsmål, så hjælper vi dig.

Hvilket varemærke skal jeg vælge?
Når du har bestemt dig for, hvilken type udekøkken du vil have, er det på tide at vælge leverandør. Til fritstående udekøkkener tilbyder vi løsninger i forskellige prisklasser fra Myoutdoorkitchen, svenske Skeldervik, italienske Steel og belgiske Indu+. Er du mere interesseret i et indbygget udekøkken, finder du også førsteklasses løsninger fra Myoutdoorkitchens Built-in serie. I vores sortiment finder du kun udekøkkener fra leverandører med erfaring og specialisering inden for branchen, hvilket garanterer holdbare udekøkkener af slidstærkt materiale.