Vedligeholdelsesguide – hvordan passer jeg mit udekøkken?

Med dets placering udendørs udsættes udekøkkenet for vind, regn og andre forhold, som sætter udekøkkenets holdbarhed på prøve. En faktor, som påvirker dit udekøkkens holdbarhed, er ståltypen, hvor vi anbefaler 304 SS rustfrit stål, som det bedste alternativ. En anden vigtig faktor er pleje og vedligeholdelse af køkkenet. For at maksimere dit sommerkøkkens levetid har vi samlet vores bedste tips om at pleje dit udekøkken på den bedste måde.
7 vigtige punkter om pleje af dit udekøkken

1. Al rengøring og vedligeholdelse bør foretages, når enhederne er kolde. Hvis enheden drives af gas, skal der lukkes for den, og den skal køle af, inden vedligeholdelse påbegyndes.

2. or at bevare dit udekøkkens førsteklasses udseende anbefaler vi, at du vasker udekøkkenet med mildt sæbevand og tørrer rent med en blød klud, f.eks. en mikrofiberklud. Anvend rengøringsmiddel, som er lavet til rustfrit stål, f.eks. WD-40 eller Würth Allrengöring til udekøkkener.

3. Rengøring af grillen: Grillristen rengør du nemmest med en blanding af varmt vand og sæbe. På genstridige pletter kan du anvende et ikke-slibende rengøringsmiddel for at derefter at skylle med vand og lade det lufttørre. Da indersiden af gasgriller ikke males ved fremstillingen, kan denne blive misfarvet efter brug. For at fjerne dette kan du
anvende en grillrenser med børste og derefter skylle med sæbevand og lade den lufttørre.

4. Myoutdoorkitchen Black Collection får sin sorte/grå farve ved en kemisk proces, som kun tillader anvendelse af oliebaserede rengøringsmidler, når du rengør dit køkken.

5. Anvend ikke-slibende eller ikke-antændelige rengøringsmidler, da det kan forårsage skade eller ildebrand.

6. Kom ikke ætsende grill- eller ovnrengøringsmidler, på malede overflader.

7. Hvis dit udekøkken står ude året rundt, anbefaler vi at anvende et beskyttelsesovertræk i kombination med regelmæssig pleje.

OBS! Griller bør rengøres omhyggeligt efter hver brug. Øvrige moduler i udekøkkenet bør rengøres omhyggeligt med jævne mellemrum.