Stålguide – korrekt ståltype til dit udekøkken af rustfrit stål

At et udekøkken skal stå udendørs gør materialevalget så meget vigtigere. De fleste udekøkkener fremstilles af rustfrit stål (såkaldt stainless steel) som er mindre tilbøjelig til at ruste end andre ståltyper, som f.eks. kulstål. Når du køber dit udekøkken, er det vigtigt at vide, hvilken stålkvalitet det er fremstillet af. Forskellige typer af rustfrit stål adskiller sig afhængigt af kromindhold og hvilke andre stoffer, der er blandet i. Denne blanding påvirker i sin tur, hvor modstandsdygtige de forskellige ståltyper er over for rust.

Forskellige typer af rustfrit stål

De fleste rustfri udekøkkener på markedet er fremstillet af 430 SS stål, som er velegnet til udendørsbrug, har en vis modstand over for rust og er et alternativ, som er tegnebogsvenligt. De fleste af vores udekøkkener er fremstillet af 304 SS stål, en stålkvalitet som giver en bedre modstand over for rust og har en længere levetid. Dette skyldes, at ca. 10 % af stålet består af nikkel – et relativt dyrt stof, som gør 304 SS stål noget dyrere end 430 SS stål, men hæver dets kvalitet betydeligt.

Hvorfor vælge et udekøkken af 304 SS stål?

• Længere levetid og højere kvalitet end andre ståltyper

• Ikke magnetisk – tiltrækker ikke snavs og partikler og er nemt at rengøre

• Lettere at vedligeholde end f.eks. 430 SS stål, som kan ruste på blot nogle måneder, hvis du ikke behandler det korrekt

• Bestandigt over for vejr og vind

• Større modstandsevne over for rust og korrosion end andre ståltyper

• Godkendt til kontakt med fødevarer

• Klarer temperaturer op til 925 grader


Vigtigt at huske! Ingen ståltype er helt immun over for rust. Uanset hvilken stålkvalitet du vælger, er det vigtigt, at du passer godt på dit udekøkken. I vores vedligeholdelsesguide kan du lære mere om, hvordan du passer dit udekøkken på den bedste måde.