Købsguide – Myoutdoorkitchen

Velkommen til vores købsguide. Her forsøger vi på en enkel måde at forklare forskellene mellem forskellige typer udekøkkener, og hvad du skal tænke over, inden du foretager et køb. Denne guide giver dig også tips, der gør det nemmere for dig at vælge, hvilket udekøkken der er det rigtige valg for dig.

Uanset hvor langt du er i planlægningen af dit drømmeudekøkken, hvis du allerede har et udekøkken i tankerne, eller hvis du lige har startet din idé fra bunden, håber vi, at denne guide kan gøre resten af processen så smidig som muligt. Hvis du har flere spørgsmål eller er i tvivl efter at have læst denne guide, så kontakt vores kundeservice. Vores eksperter er klar til at hjælpe dig.

7 vigtige ting du skal tænke på ved køb af udekøkken

Så hvor starter vi? Planlægningen af et udekøkken kan være hel jungle at finde rundt i. Derfor kan det være smart at have et grundlag at starte på. Vi vil begynde med at præsentere vores syv vigtigste tips, som du bør have i tankerne inden dit køb af et udekøkken:

1. Planlæg! Planlægning er alfa og omega, ikke mindst ved opførelse af et udekøkken. De vigtigste spørgsmål, du skal tænke over, er formålet med dit udekøkken, hvilke funktioner du ønsker, at udekøkkenet skal have, samt hvor det skal placeres. Læs mere om placering af udekøkkenet i vores guide Bygge udekøkken


2. Bestem dig for, hvilken type af udekøkken du ønsker. Vil du bygge fundamentet selv og anvende udekøkkenløsninger til indbygning? Eller vil du have leveret et færdigt udekøkken – færdigt og klar til brug med det samme? Læs mere om de forskellige løsninger i følgende afsnit.

3. Materialevalg – husk at vælge et udekøkken fremstillet af materialer, som tåler at stå udendørs. Sørg også for, at alle udekøkkenets komponenter er fremstillet af det rigtige materiale. Nogle forhandlere sælger udekøkkener, hvor skruer og samlinger ikke har samme stålkvalitet. Resultatet bliver, at disse dele på udekøkkenet ruster.


4. Grillen er hjertet i et udekøkken, tag dig tid, og vælg den grill, der bedst passer til dine ønsker og krav. Gasgrill, kulgrill eller Kamado? Du bestemmer!


5. Arbejdsområdet er vigtigt, hvis du vil have mulighed for at tilberede en hel middag udendørs. Sørg for, at dit udekøkken passer til dine behov.


6. Planlægger du med el og rindende vand? Hvis du ikke planlægger at placere udekøkkenet i forbindelse med huset – kontakt en relevant VVS-mand og elektriker!


7. Beskyt udekøkkenet godt under dårlige vejrforhold, specielt om vinteren. Invester i en god beskyttelse, som tåler både vand og vind. Eller sats på et fritstående udekøkken, som nemt kan rulles ind i garagen i vintermånederne.Vil du læse mere om, hvad du bør tænke på, inden du bygger dit udekøkken, finder du det under Bygge udekøkken. Har du spørgsmål eller ideer, er du altid velkommen til at kontakte vores kundeservice, så hjælper vi dig!

Hvilket udekøkken er det rette til netop dig?

Når foråret står på spring, og det er tid til at flytte grillen ud, hvorfor så ikke flytte hele køkkenet ud? Madlavning er for mange en behagelig afbrydelse i hverdagen, men nogle gange føles det ikke så tillokkende at stå i et varmt køkken, når resten af familien nyder det gode vejr eller det herlige miljø i haven – det gør et udendørskøkken til den perfekte løsning

Nu, hvor du har bestemt dig for at investere i et udekøkken, hvordan finder du så det, som passer bedst til dig? Fordi et udekøkken kan bygges på mange forskellige måder, er der mulighed for at tilpasse det efter dine ønsker og behov. Vi tilbyder to forskellige typer af udekøkkener: indbygningsmoduler og/eller fritstående moduler.

Udekøkken til indbygning


Vil du bygge dit udekøkken fra grunden, er det et udekøkken til indbygning, du skal se på. Grundlaget for dit udekøkken designer du selv, og materialerne vælger du efter egen mening og smag. De produkter, du indbygger i udekøkkenet, finder du derimod hos os, og her er der mulighed for at gøre udekøkkenet så enkelt eller så omfattende, som du ønsker.

Et klassisk grundlag for et udekøkken plejer at bestå af en grill, en sidebrænder (for at kunne koge eller stege tilbehør) og et eller flere opbevaringsskabe. BEMÆRK! Glem ikke at tilkøbe ventilationsgitre, hvis du satser på denne løsning. Ventilation er et must i dit indbyggede udekøkken. Føler du, at du vil gøre mere i dit udekøkken, er mulighederne uendelige. Læs mere om vores forskellige pakker med udekøkkener til indbygning.

Fritstående udekøkken


Et fritstående udekøkken er til dig, der vil købe en færdig modulløsning – klar til brug med det samme! Modulløsningen er fleksibel og kan bygges sammen, adskilles og udskiftes. Du opbygger dit udekøkken fleksibelt ved at vælge de moduler, som matcher dine behov.

Vi tilbyder også færdige modulpakker til dig, som ønsker hjælp til at sammensætte dine drømmes udekøkken. Samtlige modulløsninger leveres på hjul, som betyder, at du nemt kan rulle udekøkkenet ud og ind, når det passer dig. Læs mere om vores forskellige pakker med fritstående udekøkkener.

Design dit udekøkken i havemiljø!
Design dit udekøkken i havemiljø!
Har du svært ved at forestille dig et færdigt resultat, eller du er måske ikke sikker på, hvilket udekøkken der passer i netop dit hjemmemiljø? Intet problem! Brug vores specialtilpassede 3D-værktøj, hvormed du i fred og ro kan visualisere, planlægge og bygge dit udekøkken i det rigtige havemiljø. Fleksibelt og enkelt, hvor du selv kan vælge at sammensætte moduler og funktioner efter dine behov og ønsker. For at komme i gang og designe dit udekøkken finder du 3D-værktøjet her.

Udekøkkenets forskellige dele

Uanset hvilken type af udekøkken du vælger, skal der være forskellige funktioner, og der findes mere eller mindre en jungle af forskellige alternativer at vælge blandt. For at gøre det så nemt som muligt forklarer vi herunder de væsentligste dele i et udekøkken.

FAQ


Hvilket varemærke skal jeg vælge?
Når du har bestemt dig for, hvilken type udekøkken du vil have, er det på tide at vælge leverandør. Til fritstående udekøkkener tilbyder vi løsninger i forskellige prisklasser fra Myoutdoorkitchen, svenske Skeldervik, italienske Steel og belgiske Indu+. Er du mere interesseret i et indbygget udekøkken, finder du også førsteklasses løsninger fra Myoutdoorkitchens Built-in serie. I vores sortiment finder du kun udekøkkener fra leverandører med erfaring og specialisering inden for branchen, hvilket garanterer holdbare udekøkkener af slidstærkt materiale.

Hvilket materiale skal jeg vælge?
Hvilket materiale, du vælger, er op til dig, men det er vigtigt at sørge for, at de produkter, du placerer i dit udekøkken, er fremstillet af holdbare materialer. Derfor er de fleste af vores produkter fremstillet af 304 SS-stål. 304 SS-stål er godkendt til at være i kontakt med fødevarer og er det bedste materiale til udendørskøkkener. Det har en god modstandsevne over for korrosion i f.eks. ferskvand og klarer temperaturer op til 925 grader. Det er heller ikke magnetisk, som betyder, at det ikke tiltrækker snavs og partikler og er derfor nemt at holde rent – ideelt til brug i køkkener og miljøer hvor kravene til hygiejne er høje. I vores stålguide har vi samlet alt, du behøver at vide om forskellige ståltyper.

Hvor placerer jeg mit udekøkken?
Vær taktisk, når du bygger dit udekøkken. Placer det gerne, så du nemt har tilslutning til el og vand. Placer også gerne udekøkkenet, så det står i læ. På den måde kan du undgå unødvendige ulykker på en blæsende dag. Læs mere om, hvad du skal overveje i forhold til placeringen af et udekøkken i vores guide Byg udekøkken.